Mechanika - Cylinder i tłok - oznaczenia, który szlif
Seba_830 - 2015-01-25, 21:51
Najlepszy jest szlif na oryginalnym tłoku, ale ten współczesny produkcji almot o którym piszesz też nie jest zły. Można go przed szlifem wygotować w oleju lub wygrzać w piekarniku co zniweluje w jakimś stopniu pchnięcie go w cylindrze.
DAAD - 2015-01-25, 22:01
Seba_830 w jakiej temperaturze i jak długo należy wystarzać taki tłok?
Seba_830 - 2015-01-25, 22:11
http://forum.mz-klub.pl/viewtopic.php?t=34475 Proszę bardzo tutaj jest wszystko dobrze opisane.
DAAD - 2015-01-25, 22:42
Dziękuję po przeczytaniu nadal nie wiem tego o co pytałem.
Seba_830 - 2015-01-25, 23:10
Faktycznie myślałem że to w tamtym temacie czytałem i wklejajac link zasugerowałem się tytułem. W skrócie wyglądało to tak że do wierzącego oleju wkładamy tłok, trzymamy go około 15 minut i go wyciągamy. Czynność tą powtarzamy trzy razy. Z piekarnikiem jest podobnie tylko tłok wkładamy do piekarnika rozgrzanego na 220 stopni.
Matfiej - 2015-01-26, 01:04
Nie wiem czy to nie tutaj kolega Mczmok pisał o wygrzewaniu tłoków, ale teraz nie chcę czytać całego tematu. Podsyłam linka:
http://forum.mz-klub.pl/v...der=asc&start=0
Seba_830 - 2015-01-26, 01:21
Przeczytałem ten temat z linku i to w nim jest napisane jak go wygrzać. Wcześniejszy mój post zawiera błędy w postępowaniu przy wygrzewaniu tłoka (pisane z pamięci).
DAAD - 2015-01-26, 11:29
Dzięki serdeczne, teraz już mi się wszystko rozjaśniło!!!
grigori - 2015-01-26, 13:28
Dzieki seba zrobie tak jak mówisz .Pozdrawiam
|
|
|