Przesunięty przez: sIaj 2009-10-16, 11:19 |
Przerywacz - jakie objawy przepalonych styków? - MZ ETZ |
| Autor |
Wiadomość |
SAke
Pogromca Mitów! :)

Motocykl: VFR 800Fi
Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 05 Mar 2005 Posty: 1019 Skąd: Żyraków / Dębica
|
Wysłany: 2005-11-24, 10:40 Przerywacz - jakie objawy przepalonych styków? - MZ ETZ
|
|
|
Witam.
Tak jak w temacie? "Czym sie objawiaja przepalone styki przerywacza?"
Pytam poniewaz jak jeszcze mz mi chodziła to nie zawsze chciała zapalic nie na kazdej swiecy ale jak juz sie ja zapaliło (na pych) i zgasiło to zapaliła za kopem a tak juz po 5min mogłem kopac i kopac a tu nic.
I własnie dowiedziałem sie ze to moze byc wina przepalonych stykow przerywacza.
Dodam ze mz paliła z kopa. Do czasu... |
_________________ http://www.polskajazda.pl...600,WSK,125/394
 |
| Ostatnio zmieniony przez MZ Maxi Perwers 2007-02-18, 22:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
rider41
Motocykl: kilka starych
|
Wysłany: 2005-11-24, 19:43
|
|
|
Przerywacz kwalifikuje się do wymiany, gdy styki są nierówno wypracowane tzn. są "kratery" i inne duże nierówności, sprężynka ma być "mocna" i silnie odbijać.
Moim zdaniem, to przyczyną Twoich problemów może być rozregulowany zapłon i/lub gaźnik... |
|
 |
Crusader

Motocykl: MZ ETZ 250
Wiek: 40 Dołączył: 14 Lis 2005 Posty: 25 Skąd: Zawierzbie k.Dębicy
|
Wysłany: 2005-12-01, 08:36
|
|
|
Popieram co mówi rider41. po stykach napewno od razu poznasz czy są wporządku, czy coś z nimi nie tak, a przyczyną takiego palenia może żeczywiście być źle ustawiony zapłon, albo gaźnik. Idźmy dalej jak ją już jakimś sposobem odpalisz i nie poznajesz po niej, że to wina dapłonu(mocne drgania przernoszone na ramę w wyższym przedziale obrotów albo spadek mocy)z tym że etz ma stosunkowo dużątolerancję zapłonu, to szukaj przyczyny w gaźniku. Pewnie próbowałeś go już wielokrotnie ustawić i nic w takim razie zobacz jak jest ustawiona iglica i nią pokombinuj ale ja bum pogejrzewał, że masz wyrobioną przepustnicę gaźnika(zobacz jaki ma luz, bo praktycznie nie powinna go mieć) jeśli tak jest to masz 100% wytłumaczenie takiego palenia i niemożność takiego ustawienia gaźnika o jakie Ci chodzi. POZDRAWIAM |
_________________ To jest moja MZ |
|
|
|
 |
Adamuh
P P 3 5 9 8

Motocykl: MZ ETZ300, JAWA+kosz
|
Wysłany: 2005-12-05, 15:50
|
|
|
moim zdaniem gdyby to byly uszkodzone styki(lub ogolnie caly przerywacz) to moto by wogole nie miało iskry, bądź po ew. zaskoczeniu chodzilo by bardzo niemrawo(słaba iskra) Moim zdaniem to jest zły poziom paliwa w komorze pływakowej. Bynajmnieuj u mnie byly takei same objawy...Ustaw dokladnie poziom paliwa(wg serwisowki)Po regulacji moje moto cghodzi jak szalone |
_________________ Zschopau==> i tu 23 lata temu się wszystko zaczęło. Panowie konstruktorzy- dziekujemy!!! |
|
|
|
 |
maeko
AlphaART

Motocykl: MZ ETZ 250/88
Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 04 Wrz 2005 Posty: 418 Skąd: Sokółka
|
Wysłany: 2005-12-05, 20:39
|
|
|
| hehe ja nie dalem rady wyregulować wg. serwisówki. Nie moge pojąć jak tro zrobić. |
_________________ Moja MZ ETZ 250
Sztuka to odnaleźć to czego się szuka.
Wiem że na tym się nie oszukam
 |
|
|
|
 |
Crusader

Motocykl: MZ ETZ 250
Wiek: 40 Dołączył: 14 Lis 2005 Posty: 25 Skąd: Zawierzbie k.Dębicy
|
Wysłany: 2005-12-06, 07:32
|
|
|
to o pisze adamuch to po części też może być przyczyna, ale pływak ma to do siebie, że sam się raczej nie lubi przezstawiać, a resztę moich wątpliwości napiszę zaraz. Co do Ciebie maeko nie rozumiem czego nie potrafisz. Tam jak byk pisze wyrażnie i nawet są rysunki. Sprawdzacz odstęp i doginasz blaszki, ewentualnie zgrywasz pływaki, by były na jednym poziomie. Wątpie jednak by przyczyną takiego działania silnika jak pisze SAke był za niski poziom paliwa, bo jeśli u niego by tak było to silnik samowolnie gasłby po jakimś czasie, lub po pewnym przejechanym dystansie, a o tym nie pisał dlatego trzymam się swojej wersji |
_________________ To jest moja MZ |
|
|
|
 |
|
|