Forum stoi na nowym silniku. Stare hasła zostały unieważnione. Musisz ustawić nowe hasło przed pierwszym logowaniem, zrobisz
to przez opcję "Nie pamiętam hasła", które znajduje się poniżej formularza logowania. Link do zmiany hasła zostanie wysłany na adres e-mail przypisany do konta.

Problem z Kierunkowskazami Etz 251

Zapłon, cewki, przerywacze, moduły, oświetlenie

Moderatorzy: ETZ_PRORIDER, mod_team

lipek9322
Klubowicz

Problem z Kierunkowskazami Etz 251

Post autor: lipek9322 »

Witam.
Od kilku dni pojawił się problem w mojej MZ z Kierunkowskazami. Mam przerywacz elektroniczny, gdy silnik nie jest uruchomiony to działają normalnie, po uruchomieniu silnika na wolnych obrotach gdy włączę Kierunkowskazy to się żarzą gdy dodam gazu i zwiększę obroty to w granicach 4.5 tyś zaczynają działać poprawnie natomiast gdy obroty spadają to znowu się żarzą. Nie mogę poradzić sobie z tym problemem, wstępnie sprawdzałem instalację wydaje mi się, że nie ma żadnego zwarcia. Z góry dziękuję za pomoc.
Awatar użytkownika
elektryk111
Klubowicz

Post autor: elektryk111 »

Możliwe,że jest problem z ładowaniem(prostownikiem) i ten przerywacz sobie z nim nie radzi.Sprubój zamontwać inny typ przerywacza.
lipek9322
Klubowicz

Dziś zamówię na allegro nowy na podmianę jak przyjdzie napewno się odezwę, dziwne jest to, że wcześniej było wszystko w porządku dopiero od kilku dni jest problem.
lipek9322
Klubowicz

Mam już nowy przerywacz, niestety nie mogę sprawdzić czy jest w porządku, ponieważ zginęła mi iska i motocykl przestał odpalać. Najpierw muszę uporać się z tym problemem. Może jutro uda mi się poszukać przyczyny.
Pech w tym roku nie odpuszcza znalazłem przyczynę braku iskry ( luźny kabel modułu oraz słaba masa), podczas wkręcania świecy wyrobił się gwint w głowicy, wizyta u tokarza wstawiona tuleja. Dziś udało mi się odpalić. wymieniłem przerywacz i Kierunkowskazy zaczęły działać poprawnie.
ODPOWIEDZ