Widzę, że mój temat został przesunięty do "przedszkola" jako zbyt banalny, jednak odpowiedź na nie przerosło moderatora oraz kosiora...
Odpowiem sobie sam, na to banalne pytanie, a ze względu na popularne przejście na gaźnik PWK przyda się innym z przedszkola i nie będą musieli zawracać głowy banalnym pytaniem.
Oryginalny pancerz linki skróciłem o 1cm i jest ok. więc dla gaźnika PWK Kehin dla motocykla MZ TS wystarczy linka o wymiarach 89cm pancerz 11cm linka.
Nadający się wymiar 11cm skoku linki i odpowiednie końcówki mają niektóre linki do MZ ETZ 150.
Co do dysz do TS 150 w Gaźniku PWK kehin
Zostałem przy oznaczeniu PWK 100, która jest w zestawie razem gaźnikiem PWK 24, ale obniżyłem iglice na ostatni ząbek, jeździ i przyspiesza ok. odczuwalnie lepiej od org. BVF 24n1 bo ten juz "przebierał" powyżej 6k obrotów, a PWK kręci wyżej.
Planuje kupić dysze 95 i dać zabezpieczanie na środek iglicy, oraz zmniejszyć delikatnie tą od wolnych obrotów, bo obroty trzyma 1k, ale mam wrażenie, że dysza powinna być odrobinę mniejsza.
Króciec gaźnika nie toczyłem tylko rozwierciłem wiertłem na wiertarce stołowej jest ok.
brakuje mi tylko dobrać gumowe kolanko do filtra, gaźnik średnica 50, obudowa filtra 40 długość. około 11cm