|
|
Tabliczka znamionowa Mz ETZ 125 |
| Autor |
Wiadomość |
krzychu2lv6
Motocykl: MZ TS 125 + ETZ 125
|
Wysłany: 2025-12-03, 04:37 Tabliczka znamionowa Mz ETZ 125
|
|
|
Jestem na etapie wyrabiania papierów do etz 125 i mam nietypową tabliczkę znamionową, bez daty produkcji. ETZ sprowadzona z Francji, widział ktoś już kiedyś taką tabliczkę i wie czy to standardowy zabieg?
Da się oszacować rok produkcji?
Zamontowane są org.okrągłe kierunkowskazy i tylna lampa, tarcza hamulcowa, obrotomierz, dozownik, tylny błotnik długi metalowy, mocowanie na kufry,układ zapłonowy patynki, w lewym karterze, na łożysku wału nie ma segera tylko jest dekielek na 4 śrubki.
Na tabliczce znamionowej jest napis GENRE:MTL3 |
| |
|
|
|
 |
Sławuch
Sołtys

Motocykl: ETZ 250 '82
Pomógł: 6 razy Wiek: 43 Dołączył: 31 Maj 2007 Posty: 509 Skąd: Ostrołęka
|
Wysłany: 2025-12-03, 08:15
|
|
|
Wow, nic nie powiem na ten temat, ale wygląda bardzo ciekawie |
_________________ Zgrywam ekspert IFA dżentelmena
MZ przed klubem BELLA kask i tak jest wena
Teraz na serio mam ci coś do podwiezienia
W moim koszu i na Trophy siedzeniach |
|
|
|
 |
Martini55

Motocykl: MZ ETZ 150
Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 09 Maj 2014 Posty: 317 Skąd: FZA
|
Wysłany: 2025-12-03, 17:04
|
|
|
Widziałem taką lub podobną tabliczkę na niejednej ramie ale dodatkowo w towarzystwie naklejki z homologacją właśnie na MZ ETZ 125 z Francji. Nawet gdzieś taką tabliczkę posiadam w swojej kolekcji Może się mylę ale francuzi mogą mieć wpisany jako rok produkcji, datę pierwszej rejestracji. Jak kupiłeś moto z kwitami, to tam pewnie masz jakąś datę podaną. |
| |
|
|
|
 |
krzychu2lv6
Motocykl: MZ TS 125 + ETZ 125
|
Wysłany: 2025-12-04, 00:49
|
|
|
| Dzięki, zastanawiam się na tym adresem z tabliczki znamionowej, czy faktycznie była tam fabryka, czy tylko składali. ale sądząc po tej twojej identycznej tabliczce, to wychodzi, że ją we Francji nabili. Papierów brak, zastawiam się jaki rok w papierach mojej nadać, ale chyba będę celował w 86-87 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|