Forum stoi na nowym silniku. Stare hasła zostały unieważnione. Musisz ustawić nowe hasło przed pierwszym logowaniem, zrobisz
to przez opcję "Nie pamiętam hasła", które znajduje się poniżej formularza logowania. Link do zmiany hasła zostanie wysłany na adres e-mail przypisany do konta.
Wykonam instalacje elektryczne do MZ oraz innych pojazdów.
Instalacja wykonana na przewodach wielobarwnych.
Dostępna wersja tańsza bez dodatkowego kolorowego paska oraz droższa z dodatkowym paskiem.
Czyli pisząc prościej druga wersja jest zgodna z fabrycznymi kolorami.
Zmienione niektóre przekroje.
Konektory zaciskane zaciskarką.
Przewody w osłonach pcw.
Dostępne instalacje są dla: wszystkie ETZ, duże ES, ETS, TS. Jawa 638 oraz 639.
Ceny od 80 do 170zł, + wysyłka, zależnie do modeli i wykonania.
Instalacja jest dedykowana do danego modelu a nie jedna do wszystkich...
Cena dla etz: 170zł.
Cena dla ts: 150zł.
Cena dla es: 90/100zł.
Możliwe również nietypowe instalacje oraz inne po za podanymi modelami, wszystko do uzgodnienia.
Kontakt gg: 9740097 lub przez PW.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 2020-02-03, 19:22 przez sIaj, łącznie zmieniany 3 razy.
Uwaga! Można sobie zażyczyć elektroniczny przerywacz kierunkowskazów dla instalacji 12V w dodatkowej cenie +6zł.
Można też taki przerywacz zażyczyć sobie dla instalacji 12V dla MZ ES (kierunkowskazy w kierownicy) biorąc zestaw prądnicy z tego ogłoszenia http://forum.mz-klub.pl/viewtopic.php?t=38211 dodatkowa opłata +10zł.
Przerywacze nie są nowe ale każdy jest doprowadzany do stanu "trzeźwości"
Janku, czy w ETZ 250 z '82 z instalacją z odwróconą polaryzacją wirnika i akumulatorem 9ah, z prędkościomierzem, w którym zielona kontrolka jest wspólna dla ładowania i kierunkowskazów, elektroniczny przerywacz kierunkowskazów będzie działać? Mam już twój elektroniczny regulator napięcia i jest bajka. Zastanawiam się nad wymianą oryginalnego mechanicznego przerywacza kierunkowskazów, ale gdzieś kiedyś przeczytałem, że w tych pierwszych modelach będzie działać tylko mechaniczny?
Zgrywam ekspert IFA dżentelmena
MZ przed klubem BELLA kask i tak jest wena
Teraz na serio mam ci coś do podwiezienia
W moim koszu i na Trophy siedzeniach
Sławuch, możliwe że elektroniczny będzie miał problem bo nie ma elementu który się nagrzewa a przez niego przepływa prąd kontrolki, prąd elektronicznego może być za mały.
Właśnie ten sam problem napotkałem, kupiłem specjalnie nowy który miał być bimetalicznym a okazał się elektronicznym i kontrolka mrugała zaraz po włączeniu zapłonu.
Zlutowany na kwadracie zaczynam se rozkminiać kto w MZ-tach był od zawsze, kto pod temat się podszywa MZ - recydywa znów się odzywa, znów to zrobiłem, nie potrafisz mnie zatrzymać! Historia z marką MZ luknij -> http://forum.mz-klub.pl/viewtopic.php?p=367810#367810 W garażu: MZ ETZ 250 89r. w eksploatacji | MZ ETZ 125 w eksploatacji | ETZ 250A 88r. w eksploatacji.