MZ KLUB POLSKA
Klub Miłośników Motocykli MZ
Klub Miłośników Motocykli MZ
Moderatorzy: ETZ_PRORIDER, mod_team
Mostki prostownicze mają 4 wyjścia: +, - i dwa oznaczone jako ~. Bierzesz dwa mostki (minimum 25V 15A, ja polecam co najmniej 50V 25A - mniejsze ryzyka awarii) i łączysz ze sobą + (to jest wyjście D+ w oryginalnym prostowniku) oraz - (D- w oryginalnym prostowniku). Zostają ci cztery wyjścia ~. Jedno z nich izolujesz, pozostałe podłączasz do przewodów U, V i W (kolejność nie ma znaczenia). Teraz bierzesz 3 diody np. 1N4007 i łączysz ze sobą na stałe ich nóżki od strony kresek na obudowach. To jest wyjście 61 z prostownika. Niepołączone nóżki lutujesz kolejno do do używanych przez ciebie wyjść ~. Całość montujesz do jakiejś obudowy i prostownik gotowy.Binladen pisze:zlutuje sam nowy prostownik , tylko potrzebuje schematu
Jak by Cię interesowało to mam na sprzedanie mostek "własnej roboty" oparty na diodach schottky. Mniej więcej wygląda takBinladen pisze:prostownik samemu zlutować?? bo bym sobie coś takiego sprawił , jeżeli koszt to 15 zł plus minus
Jest gitBinladen pisze:Xargo1 , zrobiłem rysunkowy obraz twojego poradnika , narysowalem go tak jak rozumialem z opisu , zamieszczam http://img141.imageshack.us/i/beztytuugz.jpg/
Działa tylko szukać nie umieszszukalem ale jak zwykle wyszukiwarka nie działa