|
|
MZ TS 125 przed/polift a zapłon |
| Autor |
Wiadomość |
Poljot420
Tylko ES!
Motocykl: myślę kupić ES250/0
|
Wysłany: 2025-08-31, 18:05 MZ TS 125 przed/polift a zapłon
|
|
|
| Witam, niedawno stałem się posiadaczem moich pierwszych MZ w życiu-TS 125. Jedna jest ,,przedliftem" z 1976 roku a druga ,,poliftem" z 1977. Obie to wersje deluxe tylko niestety w stanie do generalki. Pytanie dotyczy zapłonu ponieważ chciałbym podczas remontu założyć obu egzemplarzom CDI i przeglądając różne oferty trafiłem na informacje że nie pasuje do egzemplarzy do 76 roku. W jaki sposób zmiana smarowania zmieniła wygląd mocowania zapłonu i czy coś polecacie?[/fade] |
_________________ Jak WSK to tylko 175 z 1972, a jak MZ to tylko ES |
|
|
|
 |
Poljot420
Tylko ES!
Motocykl: myślę kupić ES250/0
|
Wysłany: 2025-08-31, 18:17
|
|
|
Tak wyglądają. Swoją drogą jak ktoś ma to chętnie zakupie brakujące części
 |
_________________ Jak WSK to tylko 175 z 1972, a jak MZ to tylko ES |
|
|
|
 |
krzychu2lv6
Motocykl: MZ TS 125 + ETZ 125
|
Wysłany: 2025-09-18, 01:04
|
|
|
Piękne tez kupiłem dwie w pakiecie jedna z zegarem w lampie, druga z obrotomierzem,
Rożnica jest w wysokości dekielka uszczelniacza i trochę w użebrowaniu, bo idą kanały z tego co pamiętam prawe łożysko w tych starszych też jest smarowane olejem ze skrzyni, kominek etc.
Prawy czop wału jest taki sam, bo lewy się różni, moim zdaniem te różnice nie powinny mieć wpływu, bo prądnice są takie same. Po prostu konstrukcja tego cdi co kupiłeś widocznie uwzględnia wysokość dekielka uszczelniacza, ale nie wiem nawet czy da się je zamieniać. Ja mam CDI w jednej i drugiej i pasują zamiennie. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|