Forum stoi na nowym silniku. Stare hasła zostały unieważnione. Musisz ustawić nowe hasło przed pierwszym logowaniem, zrobisz
to przez opcję "Nie pamiętam hasła", które znajduje się poniżej formularza logowania. Link do zmiany hasła zostanie wysłany na adres e-mail przypisany do konta.
Mam prośbę, potrzebuje średnicę bębnów hamulcowych w jaskółce. Pękła mi dzisiaj szczęka, oryginału na dzień dzisiejszy znaleźć nie mogę i nie zapowiada się, żebym szybko znalazł, więc kombinuje żeby dopasować z innego motocykla, a ta z jaskółki wygląda na bardzo podobną.
Ostatnio zmieniony 2007-12-02, 11:35 przez Varg, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie, w późniejszych modelach jest już inaczej rozwiązany sposób mocowania szczęk i w 18 calowych kołach bębny nadal mają tylko 160 mm. Nie udało mi się znaleźć żadnego innego motocykla, z którego mógł bym zastosować szczęki, więc pozostało mi czekać, aż coś się pojawi na allegro. Sezon dla ify pewnie już zakończony.
Ty potrzebujesz szczęk pod bębny 20cm? Sprawdź od wsk 125 kos lub 175 perkoz. W stosunku do wcześniejszych modeli miały one zmienione przednie zawieszenie i koło z powiększonym bębnem hamulcowym właśnie do 20 cm.
Jawa ma 160 mm, iż 49 ma 180 mm, wsk perkoz 150 mm, więc wszystko za małe, od ruskich zaprzęgów też nie podejdzie. Ja szukam na średnicę bębna 200 mm i szerokość okładzin 25 mm.
Poszukałem trochę i znalazłem, że w BMW R 80 (wersje: GS, PD CH, ST, R), R 850 (wersje: C, GS), R 100 (wersje: PD, RT, Mystic, R), R 1100 GS mają z tyłu takie szczęki:
Może akurat będą pasowały? Oznaczenie: EBC 859
chodzi dokładnie o 250/1 z 1964, obecnie motocykl ma prawy przedni dekiel koła taki jak w ES 250/2 (linka wchodzi w dekiel i "załącza" hamulec)
z tego co widziałem w starszych jaskółkach i nie tylko widać że linka jest zamocowana na zewnątrz i dźwignia rozpieraka również jest na zewnątrz. Może wypowie się jakiś znawca ESek i wyjaśni mi sprawę.