Forum stoi na nowym silniku. Stare hasła zostały unieważnione. Musisz ustawić nowe hasło przed pierwszym logowaniem, zrobisz
to przez opcję "Nie pamiętam hasła", które znajduje się poniżej formularza logowania. Link do zmiany hasła zostanie wysłany na adres e-mail przypisany do konta.

Swoimi Drogami

Moderatorzy: ETZ_PRORIDER, mod_team

Awatar użytkownika
Hubertus
Klubowicz

Swoimi Drogami

Post autor: Hubertus »

Niezbyt często się udzielam, ale wynika to z braku czasu. Chciałem się pochwalić nad czym pracuję razem z Kolegami. W połowie września bezpłatnie dostaniecie ponad 80 stron do czytania. Więcej dowiecie się:

http://www.swoimidrogami.pl/

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ETZ_PRORIDER
mod_team
Kontakt:

Post autor: ETZ_PRORIDER »

Hubertus, :piwo: :ok: czekam na efekty prac :)
Zlutowany na kwadracie zaczynam se rozkminiać kto w MZ-tach był od zawsze, kto pod temat się podszywa MZ - recydywa znów się odzywa, znów to zrobiłem, nie potrafisz mnie zatrzymać! Historia z marką MZ luknij ;) -> http://forum.mz-klub.pl/viewtopic.php?p=367810#367810 W garażu: MZ ETZ 250 89r. w eksploatacji | MZ ETZ 125 w eksploatacji | ETZ 250A 88r. w eksploatacji.
Awatar użytkownika
John
Klubowicz

Post autor: John »

Od czasów, jeszcze przyzwoitego świata motocykli nie miałem żadnej motocyklowej gazety w rękach, wiec chętnie poczytam :wink:

Gdzie będzie można nabyć :?:
Awatar użytkownika
Hubertus
Klubowicz

John pisze:Od czasów, jeszcze przyzwoitego świata motocykli nie miałem żadnej motocyklowej gazety w rękach (...)

Gdzie będzie można nabyć :?:
Ja też nie widziałem już od lat "normalnej gazety motocyklowej", więc postanowiliśmy wziąć sprawy w swoje ręce...

Będzie za free, do zdjęcia ze strony:

http://www.swoimidrogami.pl/
Awatar użytkownika
John
Klubowicz

Sorry nie doczytałem, że to wersja online :wink:
Awatar użytkownika
rastuch
Klubowicz

Post autor: rastuch »

Ja też chętnie coś poczytam gdy nadejdą smutne wrześniowe wieczory :mrgreen:
Awatar użytkownika
Krycha
Klubowicz

Post autor: Krycha »

Najbardziej podoba mi się dopisek "Pismo zwyczajnych motocyklistów". Będzie w dechę!
Widzę, że Jacek pełna parą zają się tworzeniem "czegoś do czytania" w klimatach motocyklowych. :piwo:
http://www.youtube.com/watch?v=ptcEkErrM1g
"Max w obrotomierzu, pot leci po kołnierzu"

" ZaKrystian, powiedz mi, ile Jawa pali Ci?"
Awatar użytkownika
bery125
Klubowicz

Post autor: bery125 »

Czekam z niecierpliwością, bo brakuje mi starego klimatu w obecnej prasie. Kto czytywał SM powiedzmy przed rokiem 2000 wie za czym tęsknie :wink:
Awatar użytkownika
intr
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: intr »

Nie myśleliście o druku typowo pod zamówienie i rozsyłaniu tego poleconymi ? Np na 2 tygodnie przed deadline'em ogłaszacie koniec wpłat i drukujecie dokładnie tyle, ile zamówiono.

Jeszcze nie wiadomo co to będzie, ale jak wyjdzie ciekawie to podług mojego gustu - papier jest papier. Źle się czyta z monitora. Ja np lubię rozwalić się wygodnie na fotelu i się relaksować przy browarze, a nie ślęczeć przed monitorem. A kasa jak ktoś pracuje (w granicach rozsądku) myślę, że nie gra roli. 10 zł to teraz paczka fajek kosztuje, 2 piwa i nawet nie 2 litry benzyny. Kto będzie chciał zapłaci i 20.
Kto chce - znajdzie sposób, kto nie chce - znajdzie powód.
https://intr.usermd.net/ <-- nowy adres strony Usprawnienia MZ (hoth.amu.edu.pl/~intr)
Awatar użytkownika
Zuh
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Zuh »

Ja myśle tak samo jak intr. Jak czytać książki/gazety to na papierze. Ale oczywiście nie omieszkam przeczytać w wersji elektronicznej.

Pierwszy nr jest gratis, a kolejne ile będą kosztować? Jak już intr wspomniał może warto jest drukować? A raz na kwartał te 10-20zł to nie jest dużo. Po prostu moglibyście zrobić dwie wersje na papierze i na komputerze.
MZ - Majstersztyk
Awatar użytkownika
John
Klubowicz

Pomysł Intra jest dobry, ale trzeba poczekać aż chłopaki się bujną z interesem i jak to będzie wychodzić :wink:
Awatar użytkownika
Hubertus
Klubowicz

Na razie, pierwszy numer wyjdzie w pdf-ie. Kolejny, mamy taką nadzieję, będzie już w postaci klasycznej i być może, także, elektronicznej. Ale za wcześnie jeszcze na to, aby to ostatecznie zadeklarować.

Cena wydania "papierowego" skalkulowana została na "nawet nie dychę" i jeśli "Swoimi Drogami" ukażą się w tej wersji, będziemy robić wszystko aby ją utrzymać.

Dziękuję za wszelkie uwagi i pomysły!

:piwo:
Szaflarzanin
Klubowicz

Post autor: Szaflarzanin »

super pomysl :smile:
ile ludzi narzeka ze w necie nie ma co robic i nudy, to pismo bedzie jak dla mnie dobra alternatywą :D
powodzenia z wersja drukowana :piwo:
Awatar użytkownika
Hubertus
Klubowicz

Uprzejmie donoszę, że zgodnie z obietnicą, pierwszy numer jest już dostępny online:

http://www.swoimidrogami.pl/index.php?o ... &Itemid=62

I pamiętać: Minister Zdrowia Ostrzegał:

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie!

Miłej lektury!
:mrgreen:
Awatar użytkownika
rastuch
Klubowicz

Post autor: rastuch »

Niedzielne czytanie czas zacząć :mrgreen:
Poinformuj o kolejnych nr :piwo:
Awatar użytkownika
jedrek1000f
Klubowicz

Post autor: jedrek1000f »

bery125 pisze:Czekam z niecierpliwością, bo brakuje mi starego klimatu w obecnej prasie. Kto czytywał SM powiedzmy przed rokiem 2000 wie za czym tęsknie :wink:

:dziadek: Wtedy to nie tyko gazety były orajt ale i motocykle a teraz to jakieś to wszystko jest do :dupa:
też wolę trzymać gazetkę i spokojnie się delektować lekturką :piwo: bo tak siedzieć i sie gapić w szklany ekran to mnie nudzi :razz: :razz: :razz:
Brein
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Brein »

jedrek1000f pisze:
bery125 pisze:Czekam z niecierpliwością, bo brakuje mi starego klimatu w obecnej prasie. Kto czytywał SM powiedzmy przed rokiem 2000 wie za czym tęsknie :wink:

:dziadek: Wtedy to nie tyko gazety były orajt ale i motocykle a teraz to jakieś to wszystko jest do :dupa:
też wolę trzymać gazetkę i spokojnie się delektować lekturką :piwo: bo tak siedzieć i sie gapić w szklany ekran to mnie nudzi :razz: :razz: :razz:

Panowie
Nasza cywilizacja papieru używa od niedawna więc nie ma co się nim przejmować. Prawdziwi ortodoksi prasowi nie wezmą do ręki gazety jeśli nie będzie wyryta na glinianych tablicach, w kamieniu, albo namalowana na ścianie w jaskini - w końcu papieru używamy raptem od 105 r. n. e. a pierwsza gazeta powstała dopiero w 1609 roku w Strasburgu.

Tymczasem rysunki naskalne powstają już od 40 tys. lat p.n.e. do dziś (sam widziałem nowy na bloku obok dziś rano) więc prosty wniosek z tego, że papier jest dla cieniasów.

:mrgreen:

Wersja elektroniczna daje pewną swobodę: każdy może sobie wydrukować wybrane teksty lub całość we własnym zakresie. ale wszystko, włącznie z samym wejściem na stronę, jest i pozostanie dobrowolne i nikt nikogo do tego nie będzie zmuszał, a jedynie serdecznie zapraszał :wink:

Dziękuję tym, którzy znaleźli w naszej gazecie coś dla siebie. Będziemy się starać, aby każdy kolejny numer był ciekawszy i lepszy :piwo:

Pozdrawiam
Czytelnia Motocyklowa: www.breinride.home.pl
voyts
Klubowicz

Post autor: voyts »

Chętnie poczytam w wolnych chwilach :smile:
Popieram propozycje kolegów wyżej, że przydałoby się wydanie papierowe, ale nie wszystko od razu :wink: . Mam nadzieję, że się takiego wszyscy doczekamy. :smile:
Awatar użytkownika
wojtek.mz
Klubowicz

Post autor: wojtek.mz »

Brein pisze:Panowie
I Panie :piwo:
ES 250/2-1970r,ETZ 250-1989r MILICYJNA, ETZ 250-1981r, ETZ 250-1984r GESPANN, ETZ 250-1988r, ETZ 150-1989r teraz 125, SKORPION TOUR-1996r
Awatar użytkownika
John
Klubowicz

Ogólnie dopiero przejrzałem nie wczytując się bardzo, bo w pracy za ostatnio mam za dużo pracy (i tu jest plus gazetki on-line, można czytać w pracy). Wadą jest to że jakbym chciał poczytać po pracy to już mi się nie chce patrzeć w ten monitorek :razz:

Jak przeczytam 3/4, bo część pewnie pominę to się wypowiem co nie co :mrgreen:
ODPOWIEDZ