Forum stoi na nowym silniku. Stare hasła zostały unieważnione. Musisz ustawić nowe hasło przed pierwszym logowaniem, zrobisz
to przez opcję "Nie pamiętam hasła", które znajduje się poniżej formularza logowania. Link do zmiany hasła zostanie wysłany na adres e-mail przypisany do konta.
Jak niektórym wiadomo nie moge ustawic zplonu. Dzis wpadłem na pomysl być moze głupi ale rzezcz polega na tym ze zaplon moge utawic gdy przekrece stator w lewo, tak aby mloteczek znajdowal sie "u dolu" silnika. Czy takie rozwiazanie moze byc dobre??
Ostatnio zmieniony 2006-09-02, 18:36 przez piteretz150, łącznie zmieniany 1 raz.
nie przekrecaj statora tylko krzywke ona ma taklie male wyciecie....a jak ma i dalej nie otwiera sie zaplon w gmp to masz przekrecony wirnik na stozku tam tez jest klin....
no chyba ze masz przekrecony wal...ale to malo prawdopodobne...
wczesniej...Duzo sprzeta...teraz ETZ250 romet(na sprzedaz)... w przyszlosci JUNAK i Honda CBR900RR FireBlade...
ja też tak miałem gdy założyłem inny wirnik. Niby kilny identycznie jak w starym ale zapłon był przestawiony o 180 stopni,więc założyłem całość do góry nogami i chodziła ale to już nie było to samo
a czy moze czasem ci sie platynki dwa razy nie otwieraja.gdy tlok idzie go gory i na dol. moze masz cos krzywe.jak ci sie beda dwa razy otwierac.to ci kondensatora nie zdazy ladowac.
Trzeba coś stracić żeby docenić, żeby odzyskać trzeba się zmienić
nie , bylo ok, siedziala sztywno,ale jak juz nic nie pomagalo to nacialem drugi taki sam rowek w krzywce po przeciwnej stronie tego pierwszego zalozylem i teraz da sie ustawic zaplon
piteretz150 pisze:czyli co, ten twoj wirnik byl kopniety??
właściwie to niewiem jakim cudem to się działo bo ruwek na klin na wał jest idealnie prosto w klin do krzywki na obu wirnikach a jednak tak się działo.
piteretz150 pisze:nacialem drugi taki sam rowek w krzywce po przeciwnej stronie tego pierwszego zalozylem i teraz da sie ustawic zaplon
not o mnie uprzedziłeś bo właśnie miałem ci napisdać żebyś tak zrobił