Forum stoi na nowym silniku. Stare hasła zostały unieważnione. Musisz ustawić nowe hasło przed pierwszym logowaniem, zrobisz
to przez opcję "Nie pamiętam hasła", które znajduje się poniżej formularza logowania. Link do zmiany hasła zostanie wysłany na adres e-mail przypisany do konta.
Witam
Jestem szczęśliwym posiadaczem MZ ES 250/2 TROPHY. Mam problem z kontrolką luzu. po uruchomieniu silnika kontrolka ma niestabilne światło cały czas "mryga". Może ktoś sie już spotkał z takim problemem.[/hide]
Ostatnio zmieniony 2007-02-20, 11:13 przez przemexs, łącznie zmieniany 1 raz.
Może masz poluzowany kabel przy kontrolce, albo przy czujniku. Albo blaszka, która odpowiada za "wskazywanie" luzu, (znajduje się w skrzyni biegów na młoteczku zmiany biegu) to gdy odpalisz silnik dostaje wibracji i dobrze nie styka. Ewentualnie masz wadliwy czujnik.
Dzięki za zainteresowanie.
Wszystkie podłączenia są w porządku. Jeśli chodzi o czujnik luzu w momencie składania silnika był bez zarzutu w tej chwili trudno powiedzieć. Myślę że to by było zbyt proste tym bardziej że mryganie nie jest przypadkowe. kontrolka mryga z bardzo dużą częstotliwościa i regularnością tak jakby to miało związek z wałem korbowym
P.S.
nire wiem jak dołączyć tu zdjęcie. Czy mógłby mi ktoś pomóc.
a tylko na wolnych obrotach?? czy w calym zakresie ??? jak tylko na wolnych to masz regulator troszke zle wyregulowany ale to niczemu nie szkodzi bo pof\dczas jazdy powinno byc normalnie. daj na luz, obserwuj kontrolke i zrob przegazowke i zobaczysz co sie bedzie dzialo
POZDRO>>>
wczesniej...Duzo sprzeta...teraz ETZ250 romet(na sprzedaz)... w przyszlosci JUNAK i Honda CBR900RR FireBlade...
Dzięki petro21. Dostęp do internetu mam dopiero dzisiaj więc Twoją wiadomość przeczytałem dopiero teraz. Problem został rozwiązany we wtorek. Doszedłem do tego samego wniosku. Regulacja regulatora przyniosła oczekiwany skutek.
przemexs pisze:W tropiku były tylko dwie kontrolki - zielona luz, czerwona ładowanie.
To orawda, ale jedna z nich miala dwie funkcje.
Na drodze:
ETZ301 x3
500R
ES125
Wrastam badz remontuje z zasady wiecej niz jedna sztuke:
Trophy
ETZ250 ‘80
ETZ251 + Saxon
ETZ301x4
TS250
Trophy
ETS250
ETS125
ETS250G
500R
SM125 x2
SX125 x2
Baghira
1000SF x2
CZ513
I wiele innych
Kontrolka ładowania miała 2 funkcje. Służyła również jako kontrolka kierunkowskazów.
Zlutowany na kwadracie zaczynam se rozkminiać kto w MZ-tach był od zawsze, kto pod temat się podszywa MZ - recydywa znów się odzywa, znów to zrobiłem, nie potrafisz mnie zatrzymać! Historia z marką MZ luknij -> http://forum.mz-klub.pl/viewtopic.php?p=367810#367810 W garażu: MZ ETZ 250 89r. w eksploatacji | MZ ETZ 125 w eksploatacji | ETZ 250A 88r. w eksploatacji.