Forum stoi na nowym silniku. Stare hasła zostały unieważnione. Musisz ustawić nowe hasło przed pierwszym logowaniem, zrobisz
to przez opcję "Nie pamiętam hasła", które znajduje się poniżej formularza logowania. Link do zmiany hasła zostanie wysłany na adres e-mail przypisany do konta.
Może już istnieje taki temat ale nie nalazłem. Chodzi mi o listę sklepów zarówno stacjonarnych jak i online ( nie koniecznie polskie ) z częściami do ETZ i opinie na ich temat.
Znalazłem na przykład sklep z Turcji i od razu pytanie czy ktoś tam robił zakupy - https://www.mzparcalari.com/
Dodane po edycji:
Zastanawia mnie cena i jakość zarówno obrotomierza jak i szybkościomierza - produkcja podobno oparta o licencje itp. Miał ktoś do czynienia z tureckimi zegarami do ETZ?
Ostatnio zmieniony 2025-05-29, 11:44 przez shakar65, łącznie zmieniany 1 raz.
Według mnie nie da się kupić wszystkiego w jednym miejscu, każda jedna część ma swoje najlepsze źródło, np. zapłon u Janka, wirnik u Marcina, lagi u Czocha, gaźniki u Wolfa itd.
Zgrywam ekspert IFA dżentelmena
MZ przed klubem BELLA kask i tak jest wena
Teraz na serio mam ci coś do podwiezienia
W moim koszu i na Trophy siedzeniach
Sławuch pisze:Według mnie nie da się kupić wszystkiego w jednym miejscu, każda jedna część ma swoje najlepsze źródło, np. zapłon u Janka, wirnik u Marcina, lagi u Czocha, gaźniki u Wolfa itd.
Siem zgadzam z tym i brakuje mi takiego hm... wykazu / spisu miejsc/sklepów z opiniami i opisami, czyli krotko mówiąc - co i gdzie najlepiej kupić a kogo omijać szerokim łukiem
Stare, sprawdzone sklepy i magazyny się powoli wykruszają i coraz to mniej wartościowych części na stanie posiadają ... Nawet jeśli już coś konkretnego się pojawi, to ceny są zaporowe. Np pokrywa sprzęgła do ETZ 150 - pamiętam jak ludzie płakali, że trzeba dać 200zł za kawałek metalu - a teraz ..... ??? Szkoda gadać, ja za te pieniądze swoje padliny kupowałem. Tak samo siedzenie. Teraz to trzeba szukać okazji i samemu ratować co się da.
Zlutowany na kwadracie zaczynam se rozkminiać kto w MZ-tach był od zawsze, kto pod temat się podszywa MZ - recydywa znów się odzywa, znów to zrobiłem, nie potrafisz mnie zatrzymać! Historia z marką MZ luknij -> http://forum.mz-klub.pl/viewtopic.php?p=367810#367810 W garażu: MZ ETZ 250 89r. w eksploatacji | MZ ETZ 125 w eksploatacji | ETZ 250A 88r. w eksploatacji.
Betcher spoko koleś, kiedyś mi pokazał swoje zbiory jeszcze od KniaziaW kupowałem i nie narzekałem, nie wiem jak jest teraz
Zgrywam ekspert IFA dżentelmena
MZ przed klubem BELLA kask i tak jest wena
Teraz na serio mam ci coś do podwiezienia
W moim koszu i na Trophy siedzeniach
Właśnie widzę, że totalna rozbieżność w cenach jak i jakości zamienników. Co do " oryginałów " to tez się spotkałem, że próbują upchnąć np. licznik od TS jako oryginalny do ETZ, a za oryginały nieziemskie ceny wymyślają ale chyba pomalutku siada to wszystko.
I nadal nie wiem czy ktoś miał do czynienia z zegarami produkcji tureckiej.
ETZ_PRORIDER pisze:Jeszcze sprawdzone zamienniki to betcher
Betcher faktycznie ma zamienniki dobrej jakości i stosunkowo niezwariowane ceny
O co chodzi z linkami a zwłaszcza z ich cenami. Dla przykładu cena linki hamulca waha się od 10 do 40 zł. Jak dla mnie wynika z tego, że te najtańsze to wierutny badziew. U kogo zatem kupujecie linki - tak by nie zapłacić 40 a dostać tą za 10