MZ KLUB POLSKA
Klub Miłośników Motocykli MZ
Klub Miłośników Motocykli MZ
Moderator: mod_team
Kiedyś jechałem etką 250 prawie 146 km/h na zębatce z 251 - motocykl zaczął się unosić odczucie jakby ubyło mu z 3/4 masy - nierówności drogi powodowały uczucie jakbym miał się unieść w górę - więcej już nie próbowałem.norbertmz pisze:Sarius ty też chcesz latać etyllą po 160 xD?
Nie wiem gdzie to wyczytałeś. Fabrycznie producent przewidział 125-130 km/h. Żeby jechać 140 byś musiał wykręcić obroty rzędu 6400-6500. Powodzenia...sarius pisze:Wystarczy mi fabryczne 140 km/h.
ETZPOWER94 pisze:i w niej pisało
Panowie jest napisanie, jest napisaneETZ_PRORIDER pisze:i też pisze 135 km/h
No i co z tego? W serwisówce masz wykres zależności prękości na poszczególnych biegach w funkcji obrotów silnika. Ja policzyłem to z przełożeń i wychodzi dokładnie to samo co na wykresie. Resztę napisałem w poprzednim poście.ETZPOWER94 pisze:Niegdyś Ojciec miał dwie ETZ 250tki i po nich pozostała taka malutka ksiażeczka i w niej jest napisane prędkość maksymalna 130-135km/h
Wiem tylko tyle, że mój obrotomierz (dopóki działałhecktor2 pisze:Czyli prędkości rzędu 140 km/h na MZ spowodowane są np. mniejszym profilem opony i oszukiwaniem prędkościomierza?
Przy obecnych tokach taka prędkość też nie jest możliwa...norbertmz pisze:120-130 i ani deka więcej taka prawda...
Pamiętam, że tyle cisnąłem jak się do wrocka przeprowadzałem do wrockakosior30 pisze:Żeby jechać 140 byś musiał wykręcić obroty rzędu 6400-6500. Powodzenia...
Przecież pisałem że z górki i też nie na odcinku 100 metrów.kosior30 pisze:mczmok, prędkość maksymalna się podaje dla warunków wzorcowych,
Faktycznie w moim przypadku gaźniki binga są oszczędniejsze przy największych prędkościach ale silnik bardziej się grzeje no i prędkości takiej nie osiągnąłem jak na starym gażniku ale wina może być ze strony wydechu. W sumie nigdy nie przekroczyłem 5 l/100, na BFV ponad 6 się udawało.hecktor2 pisze:kosior, dlaczego na Bingu miałbyś lecieć mniej?
Może ETZ-tka z 2 osobami się inaczej zachowujekosior30 pisze:Ja w czechach też poleciałem 140 i to w 2 osoby.