Forum stoi na nowym silniku. Stare hasła zostały unieważnione. Musisz ustawić nowe hasło przed pierwszym logowaniem, zrobisz
to przez opcję "Nie pamiętam hasła", które znajduje się poniżej formularza logowania. Link do zmiany hasła zostanie wysłany na adres e-mail przypisany do konta.
Nicolas905 pisze:Tak pisałem do kolego siaj ale kontakt jest trochę trudny i nie ma takiego zestawu co by była kontrola ładowania tak jak w oryginale
KOntrolkę można zrobić poprzez zakup dodatkowego przekaźnika - 7nrm czy jakoś tak.
Jak już chyba pisałem w emailu będę miał takie "swoje" sterowanie gdzieś na wiosnę jako dodatek dla chętnych. Imo jak dla mnie ta kontrolka i tak nie ma większego sensu ale są gusta i gusta. Co do kontaktu staram się odpowiadać w miarę sprawne ale ze względu na pracę nie zawsze mam czas.
Ten przekaźnik 7nrm wyłączy kontrolke ładowania przy ustawionym napięciu np.13v, ale przy rozładowanym akumulatorze i sprawnym ładowaniu ta kontrolka nadal będzie świecic do momentu aż napięcie nie wzrosnie do 13v.
i odwrotnie gdy silnik zgasnie w trakcie jazdy a napięcie na aku będzie powyzej 13v to kontrolka sie nie zaświeci. Więc to nie jest idealne rozwiązanie.