Forum stoi na nowym silniku. Stare hasła zostały unieważnione. Musisz ustawić nowe hasło przed pierwszym logowaniem, zrobisz
to przez opcję "Nie pamiętam hasła", które znajduje się poniżej formularza logowania. Link do zmiany hasła zostanie wysłany na adres e-mail przypisany do konta.
W sumie , Xargo1 , przesłał mi opis jak wykonać , ja tylko za jego zgodą rozpowszechniłem , no i jak widać z pozytywnym skutkiem , wszyscy się cieszą , heh , Pozdrawiam
Powtórzę się jak niektórzy, lepiej mostek 3-faz
Z poprawieniem to chodziło mi o to aby to było czytelniejsze.
[ Dodano: 2011-02-03, 12:27 ]
Tak jeszcze dodam od siebie, że też nikt nie wpadł na to aby zajrzeć do tematu o pvl i zrobić sobie mostek na diodach schottky. Jest tam wszystko podane jak na tacy, diody też da się kupić ale w obudowie nie izolowanej. Wielkim problemem to nie jest bo wystarczy podkładka izolacyjna.
SofCHJanek pisze:Tak jeszcze dodam od siebie, że też nikt nie wpadł na to aby zajrzeć do tematu o pvl i zrobić sobie mostek na diodach schottky. Jest tam wszystko podane jak na tacy, diody też da się kupić ale w obudowie nie izolowanej. Wielkim problemem to nie jest bo wystarczy podkładka izolacyjna.
Tutaj przedstawiłem mostek oparty na diodach schottky "własnej roboty".Wykonałem go z 5-6 lat temu. W tej chwili leży niepotrzebny gdyż mam wstawiony PVL.Może to trochę duże ale wtedy zrobiłem go na wzór poprzedniego opartego na zwykłych "krzemówkach" również "własnej roboty".
Pozdrawiam
Y@$&€c
Najważniejsze są drobiazgi.
Na odległość leczyć potrafił chyba tylko Kaszpirowski.
Prawidłowo użytym młotkiem i przecinakiem możemy naprawić nawet zegarek .
areq151, tak taki mostek ma większą dopuszczalne napięcie pracy do 100V(przy takim samym obciążeniu 25A) po przekroczeniu tego napięcia spodziwaj się fajerwerków czyli nasz mostek się spali... a wtedy wyciągami kiełabaski i robimy grilla przy
Motto braci Koala-"Jesteśmy po to aby pomagać..."
"A przyczyną wszystkich naszych problemów jest zwykła mała niepozorna usterka..."
Szukasz wirnika do MZ ETZ 150/250/251 lub twój wirnik wymaga regeneracji sprawdź moje aukcje (oraz dział ogłoszeń forum)
dzisiaj kolega prszywiozl mi zrobiony prostownik podłaczylismy i nie dziala w ogole to on dobry schemat zrobil
oczywiście jedno v powinno byc w to przez ten pospiech przy rysowaniu
Ja lutowałem ze schematem i prostownik działa do dnia dzisiejszego , bez najmniejszych problemów , jeżeli masz te 3 diody , to pamiętaj , od strony pasków jest wyjście 61 , chyba że masz taki problem jak ja na początku , zamiast wlutować przewód do wyjścia z mostka ~ , to ja wlutowałem do minusa , przeczytaj posty na pierwszej stronie i posprawdzaj połączenia , musi działać , nie ma bata , a i jeszcze jedno , nie jestem "on" tylko Binladen , to tak na przyszłość , Pozdrawiam
No ale dlaczego na schemacie masz tylko 1 mostek prostowniczy , chyba ze robisz z 3 fazowego to ok , nie wtrącam się , pewnie Xargo1 coś wie , tylko się skubany nie wynurza, Pozdrawiam
domyślam się , tylko nie widać gdzie katoda, a gdzie anoda w tych diodach, powiedz z której strony masz paski na tych trzech diodach, może polutowałeś w kierunku zaporowym.
Roses are gay, violets are gayer.
Fuck this poem, and listen to SLAYER.
A umiesz czytać ze zrozumieniem? Koledzy już kilka razy pytali jak zlutowałeś diody prostownicze, bo tego na "schemacie" nie narysowałeś. Bez tej informacji nikt Ci nie powie czy wszystko masz OK