Forum stoi na nowym silniku. Stare hasła zostały unieważnione. Musisz ustawić nowe hasło przed pierwszym logowaniem, zrobisz
to przez opcję "Nie pamiętam hasła", które znajduje się poniżej formularza logowania. Link do zmiany hasła zostanie wysłany na adres e-mail przypisany do konta.
Są tam wszystkie motocykle z demoludów czy to ogólny album z motocyklami?
Trochę dziwne, że wersja de luxe jest 2 razy droższa od podstawowej. Nasuwają mi się dwa pytania: na czym polegała ,,specjalność'' ramy przystosowanej do wózka? I dlaczego 251 ma takie same osiągi jak 150?
W Polsce przed 84 tarcza nie była sprzedawana. W 83 kupiłem wersję lux z obrotomierzem, lusterkami i gumami na przednich amortyzatorach i to była nowość - hamulec był bębnowy. Do tej pory w sprzedaży była tylko wersja standard. Lux była droższa o 3000 zł (zapłaciłem 99000). Do dzisiaj mam do niej oryginalną instrukcję, w której opisana jest też wersja z hamulcem tarczowym.
cx500 pisze:W Polsce przed 84 tarcza nie była sprzedawana. W 83 kupiłem wersję lux z obrotomierzem, lusterkami i gumami na przednich amortyzatorach i to była nowość - hamulec był bębnowy. Do tej pory w sprzedaży była tylko wersja standard. Lux była droższa o 3000 zł (zapłaciłem 99000).
100% racji Za moją w marcu 1984 roku ojciec wg dowodu zakupu zapłacił już 119 000 zł gotówką i także pytany upierał się że tarczy jeszcze nie było, za to był czujnik stopu w przednim kole. Większość części składowych to jeszcze 83r. Za to jest także u mnie kilka części po oryginalnej, zakupionej już w maju 84r. ...ta już miała tarczę.
Szlag mnie później trafiał jak widziałem te z tarczą. Teraz kupiłem sobie rocznik 85 i oczywiście z tarczą! Po mojej pozostała mi instrukcja, klucz hakowy z łyżką, łyżka i śrubokręt. Sorry - jeszcze przednie lagi (końcówki ) i pierścienie no i parę zdjęć