Z racji tego, że w Europie już jest mało miejsc w których nie byłem na 2 kółkach - wybór padł na Azję. Ale z racji, iż bardzo daleka wyprawa po raz pierwszy nie na MZ.
W zeszył roku też zdarzył się wyjątek bo po raz pierwszy moja/nasza wyprawa z powodu odległości nie odbyła się w 100% na kołach-brak czasu.
Dlaczego Wietnam? Bo jest jednym z najbardziej atrakcyjnych państw do zwiedzania w Azji, do tego tani i orientalny. Można sobie zobaczyć: https://amazingasia.pl/blog/wietnam/wie ... B8QAvD_BwE
Po tej wyprawie naszej ekipe pozostaną do zwiedzenia tylko obie ameryki
Po długich namysłach i wahaniach naszej ekipy w końcu zdecydowaliśmy się
Teraz w końcu się udało !!! Bilety kupione na termin 13-29 lutego 2024.
Trochę szczegółów:
1. Lecimy na południe Wietnamu do Ho Chi Minch (Sajgon) i zwiedzamy południe tego kraju, gdyż Wietnam ma 2000 km długości i w tak krótkim czasie nie sposób zwiedzić całości.
2. Na miejscu jest plan wypożyczenia lekkich motocykli 150-250 cm na których będziemy podróżować. Ogólnie Wietnam jest bardzo tani - największy koszt to bilety lotnicze.
3. Tym razem lecimy w 4 osoby: Czochu + Angela, Michał który podróżuje z nami od 3 lat no i ja... Tym razem bez Dodka - szkoda.
4. Nie nastawiamy się na jakieś wielkie trasy - tym razem trochę na zwiedzanie + chill
Na razie to tyle i CDN...