Forum stoi na nowym silniku. Stare hasła zostały unieważnione. Musisz ustawić nowe hasło przed pierwszym logowaniem, zrobisz
to przez opcję "Nie pamiętam hasła", które znajduje się poniżej formularza logowania. Link do zmiany hasła zostanie wysłany na adres e-mail przypisany do konta.
Witam. Nabyłem MZ- Popsutą. Z początku nie było wcale iskry(elektronik)
Teraz iskra jest(walnięty był moduł) ale motor odpali najwyżej na 3 sekundy. Iskra jest taka średnia, ale jak założyłem cewkę samochodową to osiągnałem 3 cm iskrę Niestety nie mogłem jej zostawić bo grzał się tranzystor. Czy powodem tego zachowania motoru może być cewka, która jest bardzo stara?? Świece sprawdziłem. motor jak odpali chodzi normalnie ( nie ma wysokich obrotów) Wymieniłem także symeringi.Z góry dziękuję wszystkim za pomoc
pozdrawiam pawel1392
Ostatnio zmieniony 2006-09-13, 19:54 przez pawel1392, łącznie zmieniany 1 raz.
świece wymieniałem kilka razy, gażnik rozkręcałem z 10 razy:( ale ostatnio jak patrzyłem to widać rdzę na bolcu w cewcę( tym od kabla wysokiego napięcia.
[ Dodano: 2006-07-01, 18:23 ]
i jest taki trochę aż naderwany od tej rdzy:/
Napisz co bylo robione w tym sterowniku i jaki masz model cewki, może na spodzie o ile jest jeszcze z DDR jest oznaczenie np. 8352.1... Może jednak to cewka...
eine Melodie auf alle Strassen: MZ!!! MOTORRADWERK ZSCHOPAU
sterownik miał poprzetapiane kable w srodku w izolacji i robił zwarcie. zostay wyminone a wszystkie elementy sprawdzone przez elektronika. cewkew zaraz sprawdze i napisze
[ Dodano: 2006-07-02, 18:49 ]
Na cewce widnieje takie oznaczenie:
910742421270008 c12V. Al eteraz jak odkręcałem kabel wysokiego napięcia ułamał się ten bolec. Który był tak przerdzewiały że aż pękł.
Gdzie mog etanio kupic nowa cewkę?? Bo w Agmocie nie mają aktualnie.
Mogę powiedzieć tylko tyleze cewka nie jest oryginalna z Zschopau Może i miała dobre parametry ale paśc i tak mogła, szukaj na allegro lub www.kemot.plwww.wilmat.pl
eine Melodie auf alle Strassen: MZ!!! MOTORRADWERK ZSCHOPAU