Forum stoi na nowym silniku. Stare hasła zostały unieważnione. Musisz ustawić nowe hasło przed pierwszym logowaniem, zrobisz
to przez opcję "Nie pamiętam hasła", które znajduje się poniżej formularza logowania. Link do zmiany hasła zostanie wysłany na adres e-mail przypisany do konta.

Zapłon - uszkodzona cewka zapłonowa - MZ ETZ 250

Zapłon, cewki, przerywacze, moduły, oświetlenie

Moderatorzy: ETZ_PRORIDER, mod_team

Awatar użytkownika
MzRider87
Klubowicz

Zapłon - uszkodzona cewka zapłonowa - MZ ETZ 250

Post autor: MzRider87 »

Witam! Mam zapytanko... Czy jak bym miał uszkodzoną cewkę zapłonową to nie miałbym iskry??
Ostatnio zmieniony 2006-09-13, 19:33 przez MzRider87, łącznie zmieniany 1 raz.
1,2,3...bieg leci. Czyli eMZa forever!! ;)
Awatar użytkownika
Radzio89
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Radzio89 »

ale pytanie... Cewka odpowaiada za iskre wiec jesli jest uszkodzona to znaczy ze iskry nie bedzie lub nie bedzie ona prawidłowa. Jesli nie masz iskty to sprawdź połczenia, moze kabel WN sie wysunął albo cewka wogole nie dostaje napiecia.
Awatar użytkownika
eMZetkowicz
Klubowicz

Post autor: eMZetkowicz »

Jaja ktoś se robi :mrgreen: :?: :roll:
eine Melodie auf alle Strassen: MZ!!!
MOTORRADWERK ZSCHOPAU
Awatar użytkownika
MzRider87
Klubowicz

eMZetkowicz, no jasne że jajka strugam przecież nie mam nic innego do roboty!... Powiem tak... że jestem ciemny w te klocki i chciałem sie zapytać, ponieważ mam padniętą MZ. Jakiś czas temu jechałem na zlocik i niedojechałem... :/ MZ zaczęła przerywać aż w końcu całkiem padła i nie zagadała...(pare razy się zdarzyło że załapała na pych ale po paru sekundach gasła,a z tłumika siwy dym) nawet regulacja zapłonu wykonana przez edwina.sk nie dała rezultatu :| Dopiero teraz jak mam kase chce sie za to zabrać wymieniłem kondensator i świece ale to nie w tym jest problem :) kabel wysokiego napięcia jest OK, Tak sobie myśle że albo cewka zrąbna (iskra jest) albo olej ze skrzyni zasysa bo świece zalewa.

P.S lukałem już w naszej puchatkowej clubowej opcji "szukaj" ale nic tam "prościej jaśniej" nie znalazłem :( Z góry dziękuje za pomoc!!!! POZDRAWIAM
Awatar użytkownika
piteretz150
Klubowicz

Post autor: piteretz150 »

zamknąć temat!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
eMZetkowicz
Klubowicz

Teraz to rozumiem, ale trzeba było odrazu opisac problem bo szczerze, to to pytanuie wyglądało naprawde cieńko :-) Jeśli zatem masz molziwosć załóz inna cewke, może ta ma przebicie/przegrzała się kiedyś, bez ciśnienia iskra na świecy jest ale pod ciśnieniem może jej nie być...
MOTORRADWERK ZSCHOPAU
Awatar użytkownika
MzRider87
Klubowicz

eMZetkowicz, dzięx! postaram się na przyszłość wyraźniej pisać :mrgreen: piteretz150, motórzyście w potrzenie nie pomożesz?? Bo chyba nie masz zamiaru... Jak masz takie cos pisać to wcale nie pisz :->

[ Dodano: 2006-07-05, 00:01 ]
potrzebie* sorki ;-)
Awatar użytkownika
tomasz102
Klubowicz

Post autor: tomasz102 »

to ja mam takei pytanie, odnoście cewki i zwarcia, obecie zrobiłem kilka kilometrówn na groszach bo nie mam bezpieczników i są zimne ale mam za to bardzo ciepłą cewke, powiem jeszcze zę pali mi bezpieczniki od aq i nie wiem czy to mozę być wina cewki albo coś z ną związaną?
w garażu: MZ ETZ 250 , Kawasaki 440 LTD, Renault 19. "Życie się kręci powyżej czterech tysięcy."
Tomek, stopka!
Awatar użytkownika
eMZetkowicz
Klubowicz

Możesz miec zwarcie na uzw. pierwotnym, dlatego się grzeje, zmierz je...
MOTORRADWERK ZSCHOPAU
ODPOWIEDZ